Pensiune Dora *** Râușor HD

by Răzvan Oprișa on 15/02/2016
HO.RE.CA.
Ambient natural extraordinar
Ambient natural extraordinar
Item Reviewed

Pensiune Dora *** Râușor HD

Author
Positives

Peisajul din jur
Atmosfera caldă de cabană
Mâncarea simplă dar sățioasă
Ospitalitatea personalului

Negatives

Lipsa unui meniu mai bogat

Rating
Our Rating
User Rating
Rate Here
Curățenie
Atmosferă
Calitatea culinară
Personalul
Total Score
User Score
32 ratings
You have rated this
Ai fost și tu aici? Care e reacția ta?
Fericit
100%
Mulțumit
0%
Entuziasmat
0%
Nesigur
0%
Dezamăgit
0%
Enervat
0%
Să înceapă recenzia...

Am tot auzit de Râușor și că multe lume din Timișoara preferă să meargă până în Retezat să schieze în loc să rămână undeva mai aproape, gen Muntele Mic sau Semenic. Până anul acesta nici nu m-am gândit să ajung prin zonă tocmai datorită distanței. Dar, fiind vacanța copiilor și având invitații de la prietenii din zona Hațegului să trecem pe la ei … ne-am încumetat să ne urnim cu toată familia … și nu am regretat.

La Pensiunea Dora am ajuns căutând un loc unde să luăm prânzul. La început am ochit o cabană chiar la baza pârtiei care avea la parter un perete numai de sticlă și ne gândeam ca sigur e ceva restaurant, dar … nu era. Am întrebat pe cineva unde am putea mânca și mi-a spus că ”ei”, era cu prietenii, merg acuma să mănânce și că trebuie să se grăbească până nu vine tabăra să mănânce. Dar nu mi-a zis unde. Am încercat să mai schimb două vorbe, doar doar aflu unde, dar nimic. Așa că … l-am urmărit și am ajuns la ”destinație”.

POZE

ATMOSFERA

Pensiunea este de fapt o cabană așa cum erau cabanele pe vremuri: un loc unde oamenii sunt ospitalieri și prietenoși, unde lemnul masiv îți mângâie ochiul, unde poze vechi atârnă pe pereți rememorând la infinit momente memorabile din istoria locului sau a oamenilor locului și de unde poți pleca hrănit și odihnit să schiezi sau doar să explorezi zona din jur și să te bucuri de minunatele priveliști pe care stațiunea Râușor ți le oferă.

Pensiunea are la parter restaurantul și la etaj locurile de cazare.

Descrierea mai amănunțită o găsim pe situl web al pensiunii:

Situată în Râușor – 30 km distanță de Hațeg, la limita Parcului Național Retezat, Pensiunea Dora este o locație excelentă pentru intrarea în traseele turistice din masiv, pentru practicarea sporturilor de iarnă sau pur și simplu pentru petrecerea unor momente de liniște și contemplare în mijlocul unor peisaje unice.

Pensiunea Dora a fost construită în anul 2005, este situată la 1.350 m altitudine, are o capacitate de cazare de 22 de locuri în camere cu 2,3 sau 4 paturi, fiecare având grup sanitar propriu, și de un bar-restaurant cu 50 de locuri unde vă așteptăm cu meniuri tradiționale complete. http://pensiuneadora.ro/

Partea de restaurant avea 7 mese de lemn masiv și un bar în spatele căruia era bucătăria. De la masă puteai privi valea cu brazii mai mult sau mai puțin încărcați de zăpadă. Mușcatele din geam și muzica anii 90 care se auzea în surdină fac din acest loc unul unde ai vrea să te întorci cât mai repede.

Mobilierul peste tot este din lemn masiv care se integrează perfect în atmosfera generală. Există și afară o masă cu o bancă une poți sta, de mâncat n-am vazut pe nimeni să mănânce dar cred că o bere, un suc, un ceai sau o cafea poți bea liniștit acolo.

Când am ajuns noi, pe la ora 13, erau ocupate jumătate din mese și lumea tot venea. La ora 15 au început să refuze comenzile pentru că veneau să mănânce cei din tabără, care erau cazați la pensiune.

Ceea ce mi-a plăcut a fost faptul că a fost o familie cu copil mic pe care au trebuit să-i refuze, dar pe care după explicarea situației și scuzele de rigoare i-au întrebat ce ar fi dorit să mănânce și dacă ar putea și ar vrea să prepare ei singuri mâncarea. În câteva secunde ”cabanierul” a venit din bucătarie cu materia primă pe care au cerut o sumă derizorie și respectivii au plecat fericiți.

CURĂȚENIE

Mesele erau toate curate când am sosit și fiind din lemn masiv sunt și foarte ușor de curățat.

Baia .

BUCĂTĂRIA

Mâncarea oferită am pute-o încadra la o bucătărie tradițională cu specific de munte, adică mâncăruri relativ simple dar hrănitoare. La un restaurant relativ departe de ”civilizație” unde costul de transport al alimentelor de multe ori poate depăși cel de achiziție, meniul va fi întotdeauna destul de restrâns.
Există și Meniul Zilei de la care, în zone din astea mai izolate, nu poți avea pretenția să fie ceva sofisticat.

COMANDA NOASTRĂ

După cum ne e obiceiul, am comandat două meniuri, pe care le-am împărțit cu copiii. Plus o porție de cartofi prăjiți special pentru copii.

Felul I

– Ciorbă de văcuță

Nesofisticată, carnea bine fiartă. Am luat și smântână extra pentru copii. Amândoi copiii au mâncat de numa numa. A fost bună, iar temperatura de servire a fost ideală.

Felul II

– Grătar de porc

Nu prea ai ce povesti la un grătar de porc cu garnitură de cartofi prăjiți. Atâta știu că copiii l-au preferat celui de pui și l-au mâncat pe tot deși porțiile erau consistente.

– Grătar de pui

Grătarul a fost ok, iar garnitura de cartofi natur a fost exact ceea ce mă așteptam să fie.

SERVIREA

Imediat după ce ne-am așezat la masă a venit ”cabanierul” să ne ia comanda și cam în 15-20 de minute a venit și mâncarea. Mi s-a părut super decent având în vedere că în același timp pregăteau masa pentru cele 25 de persoane care erau în tabără.

Servirea este promptă, iar personalul zâmbitor și mereu atent.

CONTACT


Pensiunea Dora este situată în stațiunea Râușor din Județul Hunedoara, la 300 de metri de pârtie, chiar lângă locul de parcare.

 Adresa: Râușor, Județul Hunedoara | Telefon: 0722/566.929

 info@pensiuneadora.ro

 https://www.facebook.com/profile.php?id=100008181396918&fref=ts

 http://www.pensiuneadora.ro/

GÂNDURI DE FINAL

Pensiunea Dora este un loc deosebit, o cabană ”old style” unde poți veni să-ți reîncarci bateriile. Bucătăria este una simplă dar gustoasă, personalul este de nota 10, prețurile ok, iar peisajul … te face să-ți dorești să te întorci cât mai curând.

Comments
Leave a reply

Leave a Response

Curățenie
Atmosferă
Calitatea culinară
Personalul

Mulțumiri tuturor colaboratorilor.