LA AEROPORT Terasă Buziaș

by Răzvan Oprișa on 29/09/2014
HO.RE.CA.
Item Reviewed

LA AEROPORT Terasă Buziaș

Author
Positives

Atmosfera specială dată de avion
Posibilitatea de a servi masa în avion
Masă specială pentru copii
Prețuri mici

Negatives

Mese mai puțin curate, inclusiv cea pentru copii

Rating
Our Rating
User Rating
Rate Here
Curățenie
Atmosferă
Calitatea culinară
Personalul
Bottom Line

LA AEROPORT este un loc special, mai ales pentru copii. Apropierea pădurii, a locului de joacă pentru copii și prezența avionului în sine sunt ingredientele unei rețete de succes.
Cafeaua excelentă, prețurile mici și amabilitatea personalului fac din acest local un punct pe care nu o poți ignora ori de câte ori treci prin Buziaș.

Total Score
User Score
39 ratings
You have rated this
Ai fost și tu aici? Care e reacția ta?
Fericit
50%
Mulțumit
0%
Entuziasmat
20%
Nesigur
10%
Dezamăgit
10%
Enervat
10%
Să înceapă recenzia...

Puţini ştiu că oraşul staţiune Buziaş are un „aeroport”. Este vorba de terasa „LA AEROPORT ” situată la doar 50 de metri de strada Principală, în spatele Hotelului Silvana.
Aici se află amplasat un avion sovietic, “Lisunov”, care copiază aproape identic mult mai celebrul Douglas DC3 al aviaţiei americane, poreclit “Dakota”.
În Buziaş, circulă legenda că avionul din partea locului ar fi aparţinut liderului comunist Gheorgiu Dej. Adică, nu era vorba de un avion personal, ci de nişte aeronave puse la dispoziţia şefului statului, pe care le putea folosi atunci când se afla în zonă.
La Buziaş, acest avion a fost adus în anul 1978 în stare de funcţionare şi a fost amenajat ca “AVIABAR” în parcul băilor. Reamplasarea lui din anul 1986 în apropierea Hotelului Silvana se părea, pentru mult timp, a fi “condamnarea lui la moarte” .
Astfel, după 1990, avionul-bar a intrat în paragină. Aparatura de la bord a fost furată, au dispărut elemente ale cozii, proiectoarele montate în aripi , mobilierul , ușa etc.

Din fericire, în anul 2005, s-au găsit investitori care au avut curajul să pună în valoare acest inedit obiectiv turistic , avionul fiind preluat de firma S.C. NEDIAN S.R.L. din Buziaş.
În acelaşi an a fost reamenajat complet interiorul, unde acum funcţionează în sezonul rece un bar select cu 24 de locuri şi a fost construită o modernă terasă de vară cu capacitatea de 100 de locuri.

ATENȚIE! Pe timpul iernii restaurantul este deschis doar la sfârșitul săptămânii. ORAR DE IARNĂ (din ianuarie până în martie) : Vineri 18-02 Sâmbătă 9-02 Duminică 9-24 ORAR DE VARĂ: Luni-Joi 10-22 Vineri, Sâmbătă 9-02 Duminică 9-24

IMAGINI

ATMOSFERA

Când eram mic, veneam cu părinții în vizită la Buziaș să ne plimbăm în parc, să admirăm chioșcurile și coridoarele de lemn sculptat și să ne întâlnim cu ”Mariana”. Pentru cine nu știe, în pacul de la Buziaș trăiesc mai multe veverițe care s-au obișnuit cu oamenii și care au curajul să se apropie și să mănânce din palmă. Tehnica este următoarea: iei două nuci, le ciocnești și strigi ”Mariana”. Și cum la Buziaș pe toate veverițele le cheamă Mariana … te trezești aproape imediat cu 2-3 care-ți dau tărcoale să-ți fure nucile din mână.

O altă atracție a Buziașului era prezența avionului. De mic am fost fascinat de el. Pe vremuri era doar cofetărie, sau cel puțin așa am rămas eu cu impresia. De câte ori am fost la avion în copilărie, niciodată nu am prins avionul deschis pentru a putea urca în el. Ei bine, acum, după 30 de ani, și după câteva zeci de călătorii cu avionul, mi-am îndeplinit visul.

Astăzi LA AEROPORT este un restaurant în toată regula unde poți lua masa fie pe terasă, la una din mesele de sub avion, fie chiar în avion la una din măsuțele amenajate pe fostele locuri de pasageri sau chiar în carlingă. Din păcate avionul nu mai este intact dar își păstrează totuși farmecul. Din exterior se observă imediat lipsa eleronului vertical, a ușii și a farurilor, iar din interior, din păcate, nu a mai rămas nimic din ”mobilierul” original sau din aparatura specifică.

Când am ajuns noi, pe la ora 11:30, localul era ocupat cam 50%. La plecarea noastră, în jurul orei 13, gradul de ocupare era undeva la 80-90%, ceea ce denotă faptul că LA AVION este un loc cunoscut și apreciat. Ceea ce mi-a plăcut mult a fost diversitatea clienților: puteai vedea de la tinere mămici cu copii în cărucior, la adolescenți, oameni de afaceri și până la pensionari veniți probabil la cură în Buziaș.

Dacă afară pe terasă atmosfera e una relaxantă … odată urcat în avion lucrurile se schimbă. Din păcate amenajarea interioară lasă de dorit. De la mijloc în sus, avionul este capitonat cu catifea roșie. Din păcate catifeaua e cam greu de întreținut și acum totul are un aer prăfuit. Mesele sunt din pal ce imită lemnul și nu se potrivesc deloc cu catifeaua din jur. Detaliul cel mai nefericit însă este prezența a trei întrerupătoare electrice pe partea dreaptă a avionului. Întrerupătoarele sunt pătrate, mari, albe, ieftine, de proastă calitate și apăsându-le nu am observat să se întâmple ceva. Din păcate interiorul arată deplorabil, dar cu toate astea faptul că ești într-un avion, chiar dacă deplorabil, te face să privești lucrurile cu alți ochi, cu ochi de copil și să te bucuri de unicitatea locului în care te afli.

CURĂȚENIE

Mesele NU erau toate curate când am sosit. A noastră era murdară cu ketschup dar a fost curățată după ce ne-am așezat.

În avion mesele erau curate doar că materialul cu care este capitonat de la mijloc în sus pare îmbâcsit de praf sau dacă nu e decolorat de așa manieră încât pare murdar.

Baia este la baza ”turnului de control”. Nu are cine știe ce dotări dar este curată. Singurul inconvenient este poziționarea hărtiei igienice. Este așa de sus încât nu poți ajunge la ea de pe toaletă.

BUCĂTĂRIA

Mâncarea oferită am pute-o încadra la o bucătărie tradițională cu specific românesc dar și italian, în sensul că poți comanda diverse sortimente de pizza.

COMANDA NOASTRĂ

Părăsind Oradea în jurul amiezii, am plecat nemâncați tocmai pentru a ne opri aici pentru prânz.

După cum ne e obiceiul, am comandat două supe și două felul 2, pe care le-am împărțit cu copiii.

Felul I

– Ciorbă țărănească

Foarte bună. Ciorba conținea carne, legume, cuscus. Temperatura de servire a fost ideală.

Felul II

– Pizza salami

Pizza a fost ok. Blatul bun, doar salamul putea fi mai de calitate. De obicei se pune un salam crud-uscat pe pizza, nu unul gen ”salam Victoria” care în cuptor se scofâlcește și nu mai rămâne nimic din el.

– Șnițel de pui

Clasicul șnișel de pui cu cartofi prăjiți și salată de varză. Carnea făcută așa cum trebuie, cartofii la fel.

Desert

Pe post de desert am comandat:

– Înghețată la pahar

Deși nu era ornată de nici un fel, mi-a plăcut că înghețata a fost servită în cupă de sticlă specială pentru înghețată.

– Cafea

Cafeaua a fost bună, aromată.

SERVIREA

Pe fiecare masă exista un meniu, doar că la masa noastră lipsea … am luat de pe altă masă.

Pentru comandă trebuie să mergi la bar, unde ți se dă un număr care să-l pui pe masă. Interesant sistem. Timpul scurs de la luarea comenzii până la servire a fost mediu, iar personalul zâmbitor.

CONTACT

[mappress width=”100%” height=”400″ adaptive=”true” mapid=”8″]

Terasa „LA AEROPORT ” situată la doar 50 de metri de strada Principală, în spatele Hotelului Silvana.

 Adresa: Pădurea Parc Buziaș, 305100 Buziaș, Județul Timiș | Telefon: 0740 212 881

 angelicahudrea@yahoo.com / hudreadiana@yahoo.com

FB-f-Logo__blue_16 https://www.facebook.com/LaAeroport

foursquare-icon-16x16 https://foursquare.com/v/la-aeroport/4de273c6d164df8574faf949

 http://www.aeroportbuzias.ro/

GÂNDURI DE FINAL

LA AEROPORT este un loc special, mai ales pentru copii. Apropierea pădurii, a locului de joacă pentru copii și prezența avionului în sine sunt ingredientele unei rețete de succes.
Cafeaua excelentă, prețurile mici și amabilitatea personalului fac din acest local un punct pe care nu o poți ignora ori de câte ori treci prin Buziaș.

Comments
Leave a reply

Leave a Response

Curățenie
Atmosferă
Calitatea culinară
Personalul

Mulțumiri tuturor colaboratorilor.