Hotel Restaurant MILENIUM Mădăras

Recenzie
by Răzvan Oprișa on 30/01/2014
HO.RE.CA.
Ambient natural extraordinar
Ambient natural extraordinar
Item Reviewed

Hotel Restaurant MILENIUM Mădăras

Author
Positives

Ambient natural extraordinar.
Loc de joacă pentru copii.
Mini Zoo.

Negatives

Pâinea dubios de scumpă.
Mâncarea nu este la nivelul pretențiilor.

Rating
Our Rating
User Rating
Rate Here
Curățenie
Atmosferă
Calitatea culinară
Personalul
Bottom Line

Milenium este un loc deosebit, un loc unde poți veni cu copiii și unde te poți opri să savurezi o cafea bună sau să iei masa înainte de a-ți continua drumul spre Timișoara, Arad sau Oradea.
Cu toate că atmosfera este una extraordinară, bucătăria nu se ridică la nivelul pretențiilor, iar pentru a nu pleca nervos ... ar fi bine să-ți aduci pâine de acasă.

Total Score
User Score
37 ratings
You have rated this
Ai fost și tu aici? Care e reacția ta?
Fericit
0%
Mulțumit
60%
Entuziasmat
0%
Nesigur
20%
Dezamăgit
20%
Enervat
0%
Să înceapă recenzia...

Am făcut de multe ori drumul Timișoara-Oradea cu mașina și pentru ani buni de zile nu am dat atenție restaurantului Milenium. Fiind lângă o stație de benzină, am asociat tot timpul localul ca fiind unul frecventat în special de tiriști. În urmă cu ceva timp, povestind cu un coleg de master despre unde am putea să ne oprim pe drumul de întoarcere spre Timișoara, mi-a sugerat restaurantul Milenium. Pentru o altă bună perioadă de timp nu am dat curs sfatului, până într-o seară târzie când, pe drum fiind, aveam nevoie de o cafea bună care să mă țină până la Timișoara. Atunci m-am oprit pentru prima oară și nu mi-a părut deloc rău.

POZE

ATMOSFERA

Localul este un complex compus din hotel, restaurant, grădină de vară și mini grădină zoologică.
Restaurantul este deschis non-stop și dispune de 126 locuri, astfel:

  • Sala mare 118 locuri
  • Separeu 8 locuri
  • Terasa 150 locuri

Cuvintele găsite pe situl web al localului ne îmbie să descoperim ce stă în spatele unei intrări cu aspect de cabană:

Hotel Milenium este un loc fascinant, un izvor de liniște, atât pentru cei care tranzitează aceste locuri, cât și pentru cei care își petrec aici concediul.

Zilele toride de vară trec mai ușor atunci când le petreci într-o ambianță plăcută, iar serile friguroase de iarnă se scurg cu rapiditate atunci când savurezi un vin fiert în restaurantul hotelului. Veniți să descoperiți minunile îmbelșugatului tărâm bihorean, într-un ambient unic. Rusticitatea amenajărilor asigură o ambianță caldă și primitoare, iar aromele și miresmele preparatelor noastre vă vor fascina! http://www.hotelmilenium.ro/

Odată ajunși în fața localului se poate intra în restaurant sau se poate merge direct în grădină. Intrarea e străjuită de un cazan imens și o pancardă care ne spune că aici s-a omologat pentru Cartea Recordurilor cel mai mare bograci din lume.

Am ales să mergem direct în grădină. Grădina este un fel de paradis al copiilor, cu leagăne, căsuțe, trambulină, nisip, cascadă, pârâiașe și tot felul de alte lucruri ce îi pot ține pe copii, dacă nu liniștiți, măcar preocupați și în același timp în vizorul părinților.

Există chiar și o mini grădină zoologică cu căprioare, o lamă, niște mufloni sau capre negre, păuni, fazani, lebede și tot felul de rase de găinușe și rățuște frumos colorate. Din câte am observat, atracția copiilor erau lebedele care se plimbau libere și păunii care, atunci când își înfoiau coada aveau spectatori nenumărați.

Cele două lacuri cu pești, nuferi, lebede și cu băncuțe pe mal sunt apreciate mai ales de bunicile cu nepoței micuți, care pot sta pe băncuțe de lemn să admire în liniște priveliștea fără să fie deranjate prea tare nici de zgomotul străzii, nici de copii mai mari care au locul de joacă în capătul opus al grădinii. Un lac are amenajat și o fântână arteziană plutitoare, asemănătoare cu cea din Lugoj de lângă Podul de Fier dar la o scară mai mică, care din când în când pornește spre deliciul tuturor. Singurul inconvenient al lacuri este faptul că nu există un gărduleț care să-i oprească pe copiii mai năzdrăvani să cadă în lac, așa că veți auzi de nenumărate ori ”nu te du acolo”, ”nu te apropia așa tare”, ”fii atent să nu cazi” și altele asemenea.

Mobilierul peste tot este din lemn masiv care se integrează perfect în atmosfera generală. Afară există câteva chioșcuri unde poți sta oarecum ”la separeu” dar unde se face mai cald și mese cu umbreluțe unde vântul adie în voie. Peste tot în jur există mușcate curgătoare care, împreună cu gazonul verde și îngrijit îți încântă plăcut ochiul. În interior localul este decorat în stil rustic, cu tot felul de trofee de vânătoare și animale împăiate dintre care, ”vedeta” este un cap mare de antilopă Oryx.

Când am ajuns noi, pe la ora prânzului, gradul de ocupare era undeva la 40%, ceea ce mi se pare extraordinar. Muzica este mainstream, de la radio, la un volum decent. Apropos de ambianța sonoră, deși locul în sine te îmbie la liniște și pace cu atâta verdeață, și chiar dacă zgomotul mașinilor de pe drumul european nu-l sesizezi, există un drum, care trece prin spatele localului care ne-a stricat de câteva ori liniștea. Fie camioane sau tractoare au trecut accelerând ca la concurs, pe lângă zgomot făcând și praf, fie s-au oprit, cu motorul pornit chiar lângă gard și șoferii au coborât să vorbească … ca să nu zic să zbiere … de te și mirai ce-ți mai auzeau urechile, stricând pe moment toată atmosfera.

CURĂȚENIE

Mesele erau toate curate când am sosit, iar uniformele personalului erau foarte curate și drăguțe. Și înăuntru și afară era totul îngrijit și curat, ceea ce nu e foarte ușor cu un desing interior rustic cu zeci poate chiar sute de obiecte pe care se pune praful, mai ales animale împăiate, care, dacă nu sunt îngrijite cum trebuie, pot arăta înfiorător.

Baia este cu intrare din exterior. Wc-ul este foarte curat, dar pereții mai puțin. Aplica, care ar fi trebuit să facă lumină, era plină cu muște moarte și avea un bec atât de slab încât nu am văzut nici măcar să mă închei la nasturi. A trebuit să deschid ușa, pentru a intra lumină de afară, ca să mă asigur că nu umblu cu ”prăvălia deschisă”. Sunt cu totul pentru economia de curent, dar … mi se pare că, mai ales la baie, un bec puternic este esențial pentru confortul psihologic al clientului, altfel, nu poți decât să-ți închipui că în jurul tău pot mișuna și șerpi, că oricum nu ești în stare să-i vezi.

BUCĂTĂRIA

Mâncarea oferită am putea-o încadra la o bucătărie tradițională cu specific românesc dar și slovac, așa cum o mărturisește pagina de web a restaurantului:

Restaurantul Millenium va imbie cu un bogat meniu romanesc si slovac. Cu siguranta veti gasi in meniul nostru variat bucate savuroase, pe gustul fiecaruia!
Restaurantul Millenium este cotat la categoria I, iar bucatarii se intrec sa-si arate maiestria in a satisface preferintele culinare ale clientilor.
http://www.hotelmilenium.ro/

COMANDA NOASTRĂ

Părăsind Oradea în jurul amiezii, am plecat nemâncați tocmai pentru a ne opri aici pentru prânz.

După cum ne e obiceiul, am comandat două supe și două felul 2, pe care le-am împărțit cu copiii.

Felul I

– Ciorbă de bihor

E pentru prima oară când aud ce ”ciorbă de Bihor”, așa că am vrut să văd și eu cum e. Ciorba conținea carne de porc, ciuperci, morcovi, conopidă,smântână, mărar. A fost bună, iar temperatura de servire a fost ideală.

– Ciorbă de perișoare

Ciorba de perișoare a fost … la fel cu ciorba de bihor, doar că avea perișoare și lipsea conopida. Am rămas dezamăgit să constat că la gust nu era nici o diferență … sau poate așa e ciorba de bihor, una de perișoare unde mai fierbi niște conopidă și scoți perișoarele … mă așteptam la mai mult.

Felul II

– Portofel Milenium

Portofel Milenium este un fel de Calzone mai autohton pe care l-am servit alături cartofi Milenium. Cartofii Milenium, o specialitate proprie de cartofi fierți și trași la tigaie, un  au fost buni, dar portofelul nu aș putea zice că m-a încântat în mod particular. Decorarea a fost minimă, dar ok, având în vedere specificul rustic.

– Aripi de pui crocante

Aripile au fost într-adevăr crocante, iar cartofii prăjiți au fost ok.

Desert

Pe post de desert am comandat:

– Suc natural de portocale

Acuma e la modă ca la sucul natural să i se spună fresh, și chiar a fost … răcoritor.

– Cafea

Cafeaua a fost bună, deși puțin cam prea plină ceșcuța, deci cam diluată. Nu e prima oară când beau o cafea la Milenium și de fiecare dată când mă opresc aici iau și o cafea pentru că mi se pare cea mai bună pe ruta Timișoara-Oradea. Am primit și un biscuite la cafea, iar dacă primeam și un pahar cu apă, ar fi fost … Austria 🙂

Am fost întrebați dacă dorim și pâine. Am răspuns că ”o porție este suficientă”, știind că eu și copiii nu prea mâncăm pâine. Am primit un coș plin de pâine, din care nu am mâncat nimic. La sfârșit, SURPRIZĂ pe nota de plată!!! Am fost taxați pentru 6 felii de pâine, fiecare costând 3LEI, deci 18 LEI în total. RUȘINOS!!!

SERVIREA

A durat cam mult până să vină cineva să ne ia comanda, după ce ne-au adus meniurile relativ repede. Au luat comanda celor ce erau la masa alăturată și care au venit după noi, înainte să vină să ne întrebe și pe noi de sănătate … mi s-a părut puțin frustrant, mai ales că eram flămânzi.

Servirea este promptă și la timp. Uniformele sunt curate și drăguțe, iar personalul zâmbitor.

A fost ciudat faptul că am primit nota de plată, fără să o cerem, după felul 2. Nu erau toate locurile ocupate ca să zici că ar fi fost o invitație subtilă să lași locul altora. Probabil a fost doar o neatenție … la fel ca și cu luatul comenzii.

CONTACT

[mappress width=”100%” height=”400″ adaptive=”true” mapid=”2″]

Hotelul Restaurant Milenium este situat pe drumul European E671, între Oradea și Arad, la 3 km de Salonta.

 Adresa: nr. 189, Mădăras, Județul Bihor | Telefon: 0259/379.465 / 0742/942.423

 office@hotelmilenium.ro

 https://www.facebook.com/hotelmillenium.salonta

https://plus.google.com/106743251776652367465/

 http://www.hotelmilenium.ro/

GÂNDURI DE FINAL

Milenium este un loc deosebit, un loc unde poți veni cu copiii și unde te poți opri să savurezi o cafea bună sau să iei masa înainte de a-ți continua drumul spre Timișoara, Arad sau Oradea. Cu toate că atmosfera este una extraordinară, bucătăria nu se ridică la nivelul pretențiilor, iar pentru a nu pleca nervos … ar fi bine să-ți aduci pâine de acasă.

Comments
Leave a reply

Leave a Response

Curățenie
Atmosferă
Calitatea culinară
Personalul

Mulțumiri tuturor colaboratorilor.