ADRIATICO Timișoara

by Răzvan Oprișa on 30/09/2014
HO.RE.CA.
Item Reviewed

ADRIATICO Timișoara

Author
Positives

Foarte aproape de școală

Negatives

Personal depășit de situație dacă sunt mulți clienți

Rating
Our Rating
User Rating
Rate Here
Curățenie
Atmosferă
Calitatea culinară
Personalul
Bottom Line

Restaurantul ADRIATICO beneficiază de o poziționare privilegiată, chiar vis-a-vis de Școala gimnazială nr. 7 ”Sfânta Maria” din Calea Lipovei. Este un loc destul de frecventat, fără mari pretenții.

Total Score
User Score
1 rating
You have rated this
Ai fost și tu aici? Care e reacția ta?
Fericit
0%
Mulțumit
0%
Entuziasmat
0%
Nesigur
50%
Dezamăgit
50%
Enervat
0%
Să înceapă recenzia...

Astăzi a fost prima zi de școală la fiicei mele. După ce am intrat cu toții în clasă și s-au făcut prezentările, toți părinții am fost invitați să revenim peste o oră pentru a ne lua odraslele acasă. Fiind împreună cu fiul de doar 2 ani, singura modalitate de a reuși să plecăm din clasă, fără prea mare scandal din partea lui, a fost să mergem la o ”înghe”. Unde găsim cea mai apropiată înghețată? Vis-a-vis de școală la HOTEL-RESTAURANT-PIZZERIE ADRIATICO.

IMAGINI

ATMOSFERA

Localul este defapt restaurantul hotelului ADRIATICO. La stradă este o terasă închisă, amenajată sumar, din care se intră în restaurant.

Amenajarea interioară este aproape inexistentă. La intrare am avut așa un sentiment de anii 2000, când punctele de atracție ale unui local erau: caloriferele ”noi” de tablă, termopanele de plastic albe și mobilierul de inox. Pereții sunt zugrăviți crem și pe alocuri sunt ornați cu copii după diverse tablouri, diferite ca stil, și câteva poze … o combinație cam neinspirată.

Ceea ce contrastează cu designul interior este aranjarea mesei. Când am ajuns, în jurul orei 10 dimineața, mesele erau curate și aranjate elegant pentru micul dejun, iar într-o latură era amenajat un loc de autoservire tip bufet suedez. Cred că un tapet elegant pe pereți și înlocuirea jaluzelelor cu draperii ar schimba cu totul atmosfera și ar pune cu adevărat în valoare localul.

Muzica este ”comună”, probabil de la un post de radio specific, la un volum destul de scăzut, aproape în surdină. Există și televizoare, dar care la acea oră nu erau pornite.

Deși există doar o masă deasupra căreia scrie ”LOC PENTRU FUMAT”, se fumează în tot localul. Dat find faptul că spațiul nu este chiar mare, iar absorbantele de fum nu erau pornite, s-a creat o atmosferă aproape înecăcioasă, nesănătoasă, mai ales pentru copiii care erau prezenți.

CURĂȚENIE

Mesele erau toate curate când am sosit. În generat se vedea că era curățenie aproape peste tot.

Baia este foarte curată în afară de ventilator care era îmbâcsit de praf. Ușa de la wc, fiind de lemn de rășinoase, era deformată și se închidea destul de greu; lipsea și zăvorul pentru a putea fi blocată.

BUCĂTĂRIA

Mâncarea oferită am pute-o încadra la o bucătărie româno-italiană. Feluri de mâncare mai simple, dar și unele mai pretențioase, multe din bucătăria italiană. Deserturile nu lipsesc, iar vinurile sunt și ele prezente meniul localului.

Restaurantul nostru vă servește cu un stufos meniu internațional, în mod deosebit preparate ale bucătăriei italiene și bineințeles, delicioasele sortimente de pizza tipic italienești. Restaurantul Adriatico reușește să combine sentimentul de intimitate cu atmosfera plăcută a unui local spațios și modern. Indiferent dacă sunteți în căutarea unei gustări delicioase care să vă astâmpere pofta de bucătărie italienească sau doriți să luați masa într-un cadru restrâns, alături de parteneri sau prieteni, restaurantul nostru este locul ideal pentru Dumneavoastră.
Meniul restaurantului acoperă o gamă vastă și variată de mâncăruri proaspete și sănătoase, folosind doar ingrediente de primă mână amestecate de către bucătari exigenți și cu experiență. La Restaurant Adriatico te vei simți tratat cu respect! http://www.hoteladriatico.ro/ro/restaurant.html

COMANDA NOASTRĂ

Fiind mai de dimineață și promițând deja fiului nostru o înghețată, după ce am tras de limbă pe domnișoara ospătăriță, am reușit să comandăm:

Înghețată

Am luat 3 bile de înghețată fiecare de alt fel. Înghețata a fost servită simplu, fără alte ”îmbunătățiri”, într-un pahar special de sticlă cu picior.

Croissant cu gem

Croissantele sunt pudrate cu zahăr. Gustul lor se apropie mult cu faimoasele cornetto din Italia.

Cafea scurtă

Bună. Aromă interesantă.

Capuccino

Spuma era ok, aroma era interesantă, mai … moale. Din păcate capuccino era cam rece.

SERVIREA

Intrând în local am surprins o frântură de discuție mai aprinsă între o clientă și doamna de la bar. ”Trebuie să aștept 30 de minute pentru o cafea?” Așezându-ne, am obserat ca nu există menuri. După ce am auzit discuția de la intrare, m-am gândic că poate trebuie să merg la bar să fac comanda. Am întrebat și … nu … comanda se face la masă. Ok, perfect, mă gândeam, vom avea meniul când vine să ne ia comanda.

A venit aproape imediat și ospătărița, mai repede decât mă așteptam, dar tot fără meniuri. S-a uitat la noi, oare ce am vrea și, văzând că nu zicem nimic, ne-a zis așa cam pe fugă, dar totuși cu un iz întrebător: ”Deci o cafea?” Poate în alte circumstanțe aș fi fost mai iritat de atitudinea asta, dar având în vedere că eram fericit în prima zi de școală … am trecut cu vederea. Oricum era clar că angajații au fost depășiți de puhoiul de părinți care au umplut brusc 90% din locuri pentru a bea ”o cafea” până să poată să-și ducă odraslele acasă. Până la urmă, trăgând de limbă domnișoara cu pricina, am reușit să comandăm ce doream.

Croissantele cu gem comandate erau ultimele două. Ne-am trezit pe masă cu tot platoul de croissante, pe care tronau regește ultimele. Ar fi fost normal ca acestea să fie servite pe o farfurie normală, nu așa … ca și cum ai zice ”oricum sunt ultimele, terminați-le ca să pot spăla platoul”.

Servirea este promptă și la timp.

CONTACT

[mappress width=”100%” height=”400″ adaptive=”true” mapid=”9″]

Restaurantul ADRIATICO se află chiar vis-a-vis de Școala Gimnazială nr. 7 ”Sfânta Maria”.

 Adresa: Strada Ion Ionescu de la Brad 1/C, 300253 Timișoara, Județul Timiș | Telefon: 0256.281011

FB-f-Logo__blue_16 https://www.facebook.com/RestaurantAdriaticoTimisoara

google-plus 16x16 https://plus.google.com/115208187006675398134/

 http://www.hoteladriatico.ro/

GÂNDURI DE FINAL

Restaurantul ADRIATICO beneficiază de o poziționare privilegiată, chiar vis-a-vis de Școala gimnazială nr. 7 ”Sfânta Maria” din Calea Lipovei. Este un loc destul de frecventat, fără mari pretenții unde se poate bea o cafea fină cu un croissant delicios.

Comments
Leave a reply

Leave a Response

Curățenie
Atmosferă
Calitatea culinară
Personalul

Mulțumiri tuturor colaboratorilor.